Overzichtsmaquette Centrum Naaldwijk anno 1969

Overzichtsmaquette Centrum Naaldwijk anno 1969

Schaal 1:160
Materiaal: karton en kunststof
In 1997 en 1998 heb ik met veel plezier gewerkt aan een maquette van het centrum van Naaldwijk, die het Naaldwijk van mijn geboortedag weergaf.

Ter ere van “Naaldwijk 800 jaar” bouwde ik in schaal N (1:160) het centrum van Naaldwijk na, in samenwerking met het Naaldwijkse Gemeentearchief, nu Historisch Archief Westland.

De conditie die ik, zoals hierboven al gemeld stelde was dat het het Naaldwijk van mijn geboortedag zou worden, dus 24-02-1969.

Begonnen werd met de maquette van de Nederlands Hervormde kerk. Deze kan uit elkaar worden genomen en eenmaal uit elkaar is het eveneens in het klein nagebouwde interieur van deze middeleeuwse kerk te zien.

Verder zijn de oude pastorie naast de N.H. kerk en het oude Raadhuis van Naaldwijk opgenomen in deze overzichtsmaquette.

In de maquette zijn diverse details verwerkt, zoals werkende windvanen van zowel de N.H. kerk als het oude Raadhuis en een werkende draaideur van “De Boerenleenbank”, voorganger van de Rabobank.

De officiƫle presentatie van de centrummaquette vond plaats op 6 november 1998. Het doek werd van de vitrine getrokken door toenmalig Burgemeester van Naaldwijk, Ties Elzenga en Dhr. Arend Zwarts van bouwbedrijf Zwarts, sponsor van het feestjaar.

De maquette was nog niet klaar ten tijde van de presentatie. Het toen nog niet gebouwde gedeelte was voor de gelegenheid vervangen door eenvoudig weergegeven witte huisjes, die echter wel op schaal waren nagebouwd naar hun echte voorbeelden.

 

Online Marketing