MiniMundo Kermistekeningen

MiniMundo Kermistekeningen

 

 

 

 

Onderwerp: Demontabele frontaaltekeniningen van Nederlandse kermisattracties, inclusief transporten

Schaal:         1:69,23

Materiaal:    papier en overig

 

 

 

Zijn het tekeningen of is het modelbouw?

MiniMundo gaat Kermistekeningen uitbrengen. Wat ooit als hobby is begonnen en daarna weer lange tijd terzijde gelegd zijn de Kermistekeningen. Wat is dit precies?

De oprichter van MiniMundo, Henri van der Caay draagt de kermiswereld van huis uit een warm hart toe en heeft in zijn jonge jaren, in de drang om alle spectaculaire zaken die het oog passeren een manier bedacht om alle kermisattracties die de Naaldwijkse kermis aandeden, compleet met transporten en woonwagens in een verzameling onder te brengen.

Modelbouw was op de leeftijd waarmee hij ermee begon nog geen optie.

Besloten werd om de verschillende delen van de opbouw van de attracties apart te tekenen en deze uit te snijden.

Over elkaar heen gelegd vormden deze onderdelen zo een tekening van de betroffen kermisattractie.

Wat in het begin heel eenvoudig begon en zonder gebruikmaking van enig fotomateriaal of maten was getekend, ontwikkelde zich in de latere jaren waarin Van der Caay deze hobby uitoefende tot steeds meer natuurgetrouwe weergaven van de, voornamelijk Nederlandse kermisattracties en hun transporten. Bij nameting bleek de schaal van de tekeningen 1:69,23 te zijn Hierin werd voortaan verder maatvast gewerkt.

 

DSCF9561 DSCF9553

 

Om alle delen van de attracties bij elkaar te houden, werd er per attractie een envelop gebruikt, met daarop de naam van de attractie, die van de exploitant(en) en waar bekend het bouwjaar om deze in op te bergen.

Het eindresultaat van deze hobby was medio jaren ’90 een doos met ongeveer 1500 enveloppen, deels leeg, maar wel met de beschrijving van de attractie.

Deze doos heeft hierna in van der Caay’s ouderlijk huis jarenlang op zolder gestaan, maar zo rond 2006 kwam “de doos weer ter sprake”.

van der Caay nam enkele enveloppen mee naar een meeting van kermismodelbouwers en men vond ze origineel.

Jaren later vond Van der Caay één van zijn,ooit gescande en ergens op internet geplaatste tekeningen terug op een kermisgerelateerd forum.

Lang verhaal kort. Een mede modelbouwer die op de eerder genoemde bijeenkomst was geweest opperde dat het wel een leuk idee kon zijn, wanneer Van der Caay zijn tekeningen eens plaatste.

Dit gebeurde en werd – tot Van der Caay’s grote verrassing overigens – een zeer populair topic op het betreffende forum.

Enkele maanden later werd de facebookpagina “kermistekeningen” https://www.facebook.com/Kermistekeningen-218474024983210/?ref=bookmarks door Van der Caay in het leven geroepen, en dit leverde ook een zeer positieve, zelfs internationale belangstelling op.

DSC06212 DSC06194

“Kermistekeningen” kreeg volgers en op een bepaald moment kwamen de eerste aanvragen voor het tekenen van kermisattracties binnen.

Deze aanvragen zijn of zullen worden gehonoreerd. De vroegere hobby na bijna 20 jaar weer opgepakt

Inmiddels is wel besloten om de werkzaamheden aan “Kermistekeningen” onder te brengen in de bedrijfsactiviteiten van MiniMundo.

De attracties die momenteel getekend worden zijn de “X-Factory” van Fa. M. Boesveld-Damen uit Alphen a/d Rijn en de altijd prijszaak “Game Zone” van de V.O.F. Fitsch uit Rotterdam.

Er zijn aanvragen voor meer attracties binnengekomen. Deze zullen na afronding van deze twee zaken ook worden getekend.

XFactory Fitsch

Na afronding zullen de enveloppen met tekeningen in een gelimiteerde oplage via onze webshop www.toymundo.nl te koop worden aangeboden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Online Marketing